به گزارش قدس آنلاین، لحظاتی رعب انگیز آنگاه که تصمیم می گیری جان موجودی را نگیری و لاجرم باید لحظات پرتلاطم و نامشخصی را سپری کنی لحظاتی که گاه به کمتر از ثانیه هم نمی رسند اما تمام زندگی و عمر و عزیزانت جلو چشمانت می آیند گویی که دیگر کار از کار گذشته تا بخت یارت باشد و به خیر بگذرد.
اخبار حمله سگان ولگرد و بدون صاحب به کودکان و جان باختن مظلومانه آنها اخبار پربسامد این روزها است سگهای ولگرد از شهر تا روستا، کوچهها و خیابانها، گله میشوند و یورش میبرند، گاه با عوعوی وحشتناک و گاه بیهوا و پاورچین با هیبتی شلخته و چندشانگیز و رعبآور مشاهده میشود.
وقتی که هشدارهای دانشگاهیان و متخصصان محیط زیست در خصوص مقابله علمی با پدیده سگهای ولگرد و بدون صاحب و مخاطرات آن نشنیده گرفته میشود و گروهی با پذیرایی از سگهای ولگرد و عادت دادن آنها خواسته یا ناخواسته به تکثیر فاجعه بار این وضعیت دامن میزنند کودکان بیگناه باید تاوان آن را بدهند.
گلههای سگهای ولگرد و بدون صاحب به راستی هراسانگیزند، وقتی که به ناگاه در برابرت ظاهر میشوند و با اتکا به سیل جمعیتی که هر لحظه بر شمار آن افزوده میشود بیواهمه به سمت تو میآیند و تو در میمانی که چه کنی، استیصال در کوچه و خیابان حین رویارویی با کاروان سگهای ولگرد گرسنه خاصه اگر آن سوی ماجرا کودکی یا زنی باشد که از نانوایی به خانه برمیگردد، عطر نان تازه، سگ ولگرد گرسنه را به مرز جنون میکشاند، به آدمیانی میمانند که از فرط استیصال دست از زندگی شستهاند و چیزی برای از دست دادن ندارند.
وحشت این مواجهه در تاریکیهای شب هزار چندان است، چرا که به روایت شاهدی عینی دیگر نه پای گریز داری نه جرات ماندن، زمین با سرعتی دیوانهوار دور سرت میچرخد، چشمانت سیاهی میرود و بیاختیار زانو میزنی، تصویر مجسم این بیت ماندگار، از شاعری گمنام که کلامش بی شباهت به زبان فاخر حافظ و سعدی نیست مرا شیشه بر دوش و باران سنگ/ نه یارای رفتن، نه پای درنگ!
گاه تا روزها و حتی هفته ها در شوک لحظات سخت مواجهه با سگ های ولگرد و بدون صاحب ممکن است باقی بمانی؛ دلهره ای که مطمئن هستی سگ های ولگرد همچنان هستند و تعدادشان هم رو به افزایش است و بدتر از هر چیز دلسوزی از سر خودخواهی و احساسی به این روند است که اگر فقط لحظه ای لحظات رعب آوری که یک کودک مورد حمله یک سگ قرار می گیرد را تصور می کردند نمی توانستند اینگونه ژست دلسوزی به سگ ها را به خود گیرند.
بنا بر آمارهای رسمی اعلام شده از ابتدای امسال تا کنون تعداد چهار نفر در کشور جان خود را بر اثر حمله سگ ها از دست داده اند، که خبر آن پسر بچه دزفولی را در شبکه های اجتماعی همه خواندیم و آن فیلم از لحظات پر از ترسی که آن دختر بچه نکایی در مواجه با سگ پخش شد و این کودک معصوم نیز بر اثر هاری جان خود را از دست داد .
اخیراً شاهد افزایش آمار حیوانگزیدگی در کشور هستیم بسیاری از اخباری که این روزها از سگگزیدگی میشنویم نیز حاکی از آن است که کودکان، بخش مهمی از قربانیان این حوادث را تشکیل میدهند، تنها در سال جاری تا ۱۹ خردادماه، چهار مورد فوتی ناشی از هاری در کشور رخ داده است.
آمار حیوانگزیدگی در سالهای اخیر در کشور با شتاب زیادی رو به افزایش است، آنطور که وزارت بهداشت اعلام کرده آمار حیوانگزیدگی از ۱۸ هزار و ۳۰۵ مورد (با میزان بروز ۳۵ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت) در سال ۱۳۶۶ به بیش از ۳۶۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ (با میزان بروز ۱۷۷ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت) رسیده است!
۵۰۰ قلاده سگ بدون صاحب در بروجرد جمع آوری شد
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری بروجرد در این خصوص می گوید: سال گذشته در بروجرد بیش از ۵۰۰ قلاده سگ زنده گیری شد که تعدادی از آنها عقیم سازی و تعدادی هم واکسینه و رهاسازی شد.
شهاب شعبان با اشاره به اینکه هزینه واکسیناسیون، عقیم سازی و زنده گیری هر قلاده سگ حدود ۲۰ میلیون ریال است، گفت: ما این هزینه را تقبل کرده ایم و این باعث شده تا برخی روستاییان شبانه سگ های خود را در شهر بروجرد رها کنند تا به صورت رایگان واکسیناسیون و یا عقیم سازی آنها انجام شود که همین اقدام موجب افزایش تعداد سگ های بدون صاحب و رها شده در شهر شده است.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی تیم زنده گیری سگ های بدون صاحب مقاومت برخی مردم است، بیان کرد: در برخی محلات و مناطق شهر، مردم در برابر تیم زنده گیری سگ های بدون صاحب و ولگرد مقاومت می کنند و برخوردها، تنش ها و درگیری هایی نیز به وجود می آورند و با تاکید بر اینکه این سگ ها نقش نگهبانی دارند مانع از اقدام تیم زنده گیری سگ ها می شوند.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری بروجرد اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات مرتبط با جمع آوری سگ های بدون صاحب و هجوم آنها به شهر غذا دادن مردم به آنها است که این دخالت در تامین غذای مورد نیاز سگ ها باعث افزایش هجوم آنها به سطح شهرها شده است.
شعبان با اشاره به اینکه اکنون حدود ۶۰درصد سگ های بدون صاحب در بروجرد واکسینه و عقیم سازی شده است، ادامه داد: این سگ ها به صورت پلاک بندی شده پلاک زرد مختص سگ های ماده و پلاک صورتی مختص سگ های نر است، رهاسازی شده اند و بعد از یکسال مجدد باید واکسیناسیون آنها انجام شود.
وی با اشاره به اینکه جمع آوری، واکسینه و عقیم سازی سگ های بدون صاحب توسط یک کارگروه خاص دنبال می شود، گفت: این کارگروه دربرگیرنده دستگاه های مختلف شبکه بهداشت، محیط زیست، فرمانداری و شهرداری به عنوان دبیر این کارگروه است که اکنون ۱۰۰ درصد آن را شهرداری انجام می دهد و با قید فوریت جمع آوری، واکسیناسیون و عقیم سازی سگ های بدون صاحب را دنبال می کند.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری بروجرد افزود: برای نگهداری سگهای بدون صاحب جایگاهی در زمینی به مساحت یک هزار و ۵۰۰ متر مربع در بیرون از شهر بروجرد احداث و هم اکنون ۱۰۰ قلاده سگ بدون صاحب در این مکان رهاسازی شده است.
شعبان اظهار کرد: در طول شبانه روز ۱۰ تا ۱۲ قلاده سگ در بروجرد زنده گیری و با انتقال به این مکان پلاک بندی و عقیم سازی و واکسیناسیون میشود، طریقه زنده گیری سگها توسط یک گروه به وسیله بیهوشی انجام و به محل نگهداری انتقال داده خواهد شد.
وی بیان کرد: شهروندان در صورت مشاهده سگهای بدون صاحب در سطح شهر بروجرد میتوانند با سامانه ۱۳۷ شهرداری بروجرد یا مدیریت پسماند تماس بگیرند.
پرهیز از غذا دادن به سگ های ولگرد
بنا بر تاکید مدیر گروه پیشگیری و مراقبت بیماریهای شبکه بهداشت و درمان بروجرد، مردم از غذا دادن به حیوانات ولگرد و بدون صاحب به خصوص سگ و گربه اجتناب کنند، زیرا هاری یک بیماری عفونی خطرناک و ۱۰۰ درصد کشنده، ولی قابلپیشگیری است بنابراین تماس نداشتن و بازی با حیوانات ولگرد مثل سگ و گربه در پیشگیری از حیوان گزیدگی و بیماری هاری بسیار مهم است.
مژگان نوابی افزود: در صورت بروز گزیدگی یا خراش توسط حیوان اولین اقدام شستشوی فوری محل جراحت با آب و صابون به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است و فرد آسیب دیده در شهرستان باید سریع به اورژانس بیمارستان چمران این شهرستان واحد پیشگیری و درمان بیماری هاری مراجعه کنند.
وی بیان کرد: مراکز درمان هاری شهرستان در تمام ساعات شبانهروز (۲۴ ساعته) آماده ارائه خدمات واکسیناسیون ضد هاری به صورت رایگان هستند.
مدیر گروه پیشگیری و مراقبت بیماریهای شبکه بهداشت و درمان بروجرد اضافه کرد: سوزش، گزگز و مورمور در محل گاز گرفتن، در مرحله حاد عصبی علائم به شکل توهم و نگرانی، ترس از آب و حساسیت به صدا، نور، لمس کردن، افزایش ترشح بزاق و اختلال در بلع، خوابآلودگی، تشنج و فلج موضعی، تب و افزایش ترشح اشک، بزاق و عرق از علائم اختصاصی هاری است.
سگهای ولگرد و بدون صاحب این روزها به یکی از مسائل محیط اجتماعی ما تبدیل شده اینکه یک مسئله چه زمانی به تنش، چالش یا بحران تبدیل می شود را کارشناسان بهتر می دانند اما از نگاه احساسی و انسانی آنگاه که یک کودک پس از طی آن لحظات وحشتناک حمله سگهای ولگرد زنده می ماند و پس از روزها تلاش برای زنده ماندن سرانجام بر اثر هاری جان خود را از دست می دهد خود انتهای بحران و چالش است.
جمعیت سگهای ولگرد و بدون صاحب روز به روز در حال افزایش است و اگر دیر اقدامکنیم شمارشان از عدد موشهای شهری بیشتر خواهد شد با این تفاوت که موشهای ترسو مثل واگنهای مترو زیر پوست شهر نفس میکشند، ولی سگهای ولگرد و بدون صاحب جسور در خیابان و سطح شهر پرسه میزنند و ترسی از کشتن و کشته شدن ندارد.
نظر شما